Τελευταία Άρθρα

8.ΙΗΣΟΥΣ - ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
                                         ...
46. TΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
                                         ...

                                Η Σκλαβωμένη Παιδική Αθωότητα σημαίνει Συναγερμό στις Κοινωνίες των Ανθρώπων

 

7df5d11dcdb63635e7f941b6581d4eb3 XL

                                    Η μικρή «Μαρία»,το ολόξανθο αγγελούδι , που ανακαλύφθηκε σκλαβωμένη σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα

                        Η αρπαγή βρεφών και παιδιών από διεθνή κυκλώματα εμπορίας , εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών (πορνεία, δουλεία, αφαίρεση-εμπορία οργάνων) αποτελεί την χειρότερη έκπτωση και αποτυχία του πολιτισμένου κόσμου στην εξασφάλιση της ελεύθερης αξιοπρεπούς ζωής των πολιτών, και μάλιστα του πιο ευαίσθητου και πολύτιμου στοιχείου των κοινωνιών, που είναι τα παιδιά . Είναι απάνθρωπη η αδιαφορία και ανοχή των πολλών και της Πολιτείας στην θέα των παιδιών που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης: παιδιά εξαθλιωμένα , νηστικά , άρρωστα,ρακένδυτα ,στη επαιτεία ,στη λάσπη, στα νταμάρια , στους δρόμους , στους υπονόμους , στα εργοστάσια , στα πορνεία, στο δουλεμπόριο , στην προσφυγιά , ακρωτηριασμένα στη ζητιανιά ή στα ναρκοπέδια , καταληστευμένα στα όργανα του σώματός τους , βιασμένα από τη διαστροφή,σκοτωμένα στον πόλεμο της πείνας και στον πόλεμο των όπλων , κηρυγμένο και ακήρυχτο , εκτεθειμένα στον κίνδυνο και στον αφανισμό , παιδιά σταυρωμένα , εκτεθειμένα , εκτεθειμένα , εκτεθειμένα...

          Κάθε παιδί , ως νέο κύτταρο ζωής είναι ιερό και αποτελεί την πλέον σφριγηλή έκφραση ελευθερίας του πολυδαίδαλου σχεδίου της Δημιουργίας , που εξελίσσεται ποιοτικά στην πνευματική της αυτοσυνειδησία . Κάθε υγιής Πολιτική Κοινωνία θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την Προστασία των Παιδιών της και των Παιδιών όλου του Κόσμου , με θεσμικά μέτρα.

         Η μέχρι τώρα απάνθρωπη μεταχείριση εκατομμυρίων μικρών παιδιών σε όλον τον κόσμο φανερώνει μια φοβερή διανοητική νόσο και ηθική ανεπάρκεια της ανθρωπότητας , που σαν καρκίνος καταστρέφει τα νεαρά της κύτταρα σ’ ένα ξέφρενο κυνήγι εκμετάλλευσης  και υλιστικών στόχων, παραγνωρίζοντας τις ανώτερες ανάγκες , κοινωνικές και πνευματικές , που εξανθρωπίζουν .

        Η ανθρωπότητα τρώει τα παιδιά της.Το παρόν και το μέλλον της ζωής κινδυνεύει . Η ζωή σημαίνει: κίνδυνο και είναι άμεσα επιτακτική η εξασφάλιση προστασίας , στέγης , τροφής , περίθαλψης , μόρφωσης , ελευθερίας , δημιουργίας , σεβασμού και απόλαυσης της ζωής για όλα τα εκτεθειμένα παιδιά. Είναι άμεσα αναγκαία η ευαισθητοποίηση και ενεργός δράση  όλων των αρμοδίων φορέων ευθύνης και των κοινωνικών μελών. Υπουργεία , Δήμοι και Κοινότητες , Θρησκευτικοί Φορείς , Συλλογικοί Κοινωνικοί Φορείς και Άτομα , Μέσα Ενημέρωσης, Παγκόσμιοι Οργανισμοί , Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλούνται σε Επαγρύπνηση και σύντονη δράση για Προστασία των Παιδιών, εφαρμόζοντας τους ειδικούς περί ανηλίκων Νόμους και πρωτίστως τον Ηθικό Κώδικα υπεράσπισης της Ζωής .

9119af112098ead9c1bf57e4bbd4da3a L

 

                                                                         Π Α Ρ Α Β Ι Α Σ Ε Ι Σ   Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α Τ Ω Ν

           Στην   ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΉ ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΘΡΩΠΟΥ όλα τα συμβαλλόμενα στο Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κράτη αναγνωρίζουν μια σειρά μέτρων Προστασίας όλων των Παιδιών και των Εφήβων , προστασίας της Οικογένειας , των Μεταναστών ,των Προσφύγων , των Αδυνάτων και μέτρα απαγόρευσης της δουλείας , ειλωτείας , καταναγκαστικής εργασίας , βασανισμού , ρατσισμού .

           Όμως , καθημερινά παραβιάζονται:

στο άρθρο 1 : το δικαίωμα της ελευθερίας , ισότητας στην αξιοπρέπεια και στα δίκαια και στο δικαίωμα της αδελφοσύνης , χωρίς διακρίσεις φυλής , χρώματος , θρησκείας κλπ.

στο άρθρο 3 : το δικαίωμα στην ζωή και στην προσωπική ασφάλεια

στο άρθρο 4 : η απόλυτη απαγόρευση της δουλείας , ειλωτείας , υποχρεωτικής εργασίας

στο άρθρο 5: η απαγόρευση βασανισμών , ακρωτηριασμών , σκληρής και ταπεινωτικής μεταχείρισης

στο άρθρο 6 : η απαγόρευση υποταγής προσώπου σε δουλεία και του εξαναγκασμού εξαρτώμενου προσώπου σε δουλεία

στο άρθρο 7 : το δικαίωμα ισότητας όλων απέναντι στον Νόμο

στο άρθρο 10 και στον Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Χάρτη :

                1. Το δικαίωμα βοήθειας και προστασίας της οικογένειας

                2. Το δικαίωμα για προστασία παιδιών και εφήβων από την οικονομική και την κοινωνική εκμετάλλευση .

                    Η τιμωρία όσων βλάπτουν τη ζωή , την υγεία , την ηθική υπόσταση των παιδιών . Απαγόρευση εργασίας στα παιδιά κάτω των 15 ετών .

στο άρθρο 11 : 1-. Το δικαίωμα κάθε προσώπου για ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης (διατροφή , ενδυμασία , κατοικία...)

                         2-. Το δικαίωμα κάθε προσώπου για την προστασία του από την πείνα ( με θέσπιση κρατικών ή διεθνών μέτρων)

στο άρθρο 12 : Το δικαίωμα για απόλαυση της καλύτερης δυνατής σωματικής και ψυχικής υγείας και για εξασφάλιση ιατρικών υπηρεσιών . 

στο άρθρο 13 : Το δικαίωμα κάθε προσώπου για μόρφωση

στο άρθρο 14 :  »     »     για απόλαυση κοινωνικών υπηρεσιών

  »       »   15 :  »     »    των προσώπων  , που μειονεκτούν σωματικά ή διανοητικά , για επαγγελματική εκπαίδευση και απασχόληση .

  »      »    16 :  Η υποχρέωση προώθησης της οικονομικής νομικής και κοινωνικής προστασίας της οικογενειακής ζωής , με παροχές.

  »      »    17 : Το δικαίωμα μητέρας και παιδιού για κοινωνική και οικονομική προστασία

  »      »    19 : Το δικαίωμα των μεταναστών εργατών και των οικογενειών τους για προστασία...

images 85

                    (Η Επιτροπή του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα καθόρισε το 1986 τα δικαιώματα των αλλοδαπών στην ζωή , εργασία , ασφάλεια , ελεύθερης γνώμης , προστασία ανηλήκων , ισότητα έναντι του νόμου , απαγόρευση βασανισμών , εξευτελιστικής και ταπεινωτικής μεταχείρισης , δουλείας και αναγκαστικής εργασίας κλπ.)

              Το Κείμενο του Ελσίνσκι με Διατάξεις για μετανάστες εργάτες προβλέπει δημιουργία συνθηκών για την προαγωγή ισότητας ευκαιριών στις συνθήκες εργασίας , εκπαίδευσης , κοινωνικής ασφάλισης κλπ.

             Επίσης στο θέμα των προσφύγων τονίζεται η σημασία της πρόληψης καταστάσεων , που μπορεί να οδηγήσουν σε μαζική έξοδο προσφύγων και εκτοπισθέντων και η ανάγκη της αντιμετώπισης των αιτίων της ακούσιας μετανάστευσης .

            Τέλος , στο κείμενο περιέχονται Διατάξεις για προστασία του αμάχου πληθυσμού , μέσω του Ερυθρού Σταυρού

            Επίσης παραβιάζονται τα :

άρθρο 22 : Το δικαίωμα κάθε ατόμου για κοινωνική προστασία , με ικανοποίηση οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων , για την αξιοπρέπεια και την

                  ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

άρθρο 25 : 1-. Το δικαίωμα εξασφάλισης υγείας και ευημερίας στο άτομο και στην οικογένειά του

                2-.Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. Όλα τα παιδιά , νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια  

                    κοινωνική προστασία

άρθρο 26: 1-.Το δικαίωμα κάθε ατόμου στην εκπαίδευση , υποχρεωτική και δωρεάν στη βασική βαθμίδα . Δικαίωμα στην τεχνική και επαγγελματική

                     εκπαίδευση και στην ανώτατη Παιδεία , ανάλογα με τις ικανότητες του ατόμου .. 

                  2-.Στόχος της εκπαίδευσης είναι η πλήρης ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας , η ενίσχυση σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου

                      και των θεμελιωδών ελευθεριών , η προαγωγή της κατανόησης , ανεκτικότητας και φιλίας σε όλα τα έθνη , τις φυλές και τις θρησσκευτικές

                      ομάδες και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για την διατήρηση της ειρήνης .

άρθρο 27 : Το δικαίωμα συμμετοχής στην πνευματική ζωή της κοινότητας, απόλαυση καλών τεχνών , συμμετοχή στην επιστημονική πρόοδο και τα αγαθά

                   της .

άρθρο 28 :Το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη , όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες , που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη , να

                  μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση .

     Ήδη από το 1961 στον Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Χάρτη τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισαν κοινές προσπάθειες για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και προώθηση της καλής διαβίωσης όλων των κατηγοριών του πληθυσμού .

                                                                             Είναι καιρός να επαληθεύσει η πράξη την θεωρία .

49CF83B64E2FF22B11764D3A0428C4DCuntitled3.bmpf0f9216557facb10ac9f7d4141d33a88 XL63253234892-paidi

                             Ατομικά και Κοινοτικά Δικαιώματα του Ελληνικού Συντάγματος που παραβιάζονται

                                                  στο φαινόμενο  των παιδιών στους δρόμους

 άρθρο 1 : 1) Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική , οικονομική και πολιτική ζωή  της χώρας...Όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους , χωρίς διακρίσεις εθνότητας , φυλής , γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο .

άρθρο  21 : 1) Η οικογένεια , ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους , καθώς και ο γάμος , η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους.Πολύτεκνες οικογένειες(...) και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος .

            Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας και για την περίθαλψη των απόρων .

            Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους .

άρθρο 22-23 : Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται .

                                                            Από τον  Ποινικό Κώδικα παραβιάζονται :

                   Στο 25ο  κεφάλαιο :

                                                  το άρθρο 407 : περί επαιτείας

                                                  το άρθρο 409 : περί τιμωρίας όσων προωθούν άτομα στην επαιτεία

 1201741503fanaria

                                                                                             ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ   ΕΚΚΛΗΣΗ                                              

                                                                  ΓΙΑ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ   ΤΩΝ   ΠΑΙΔΙΩΝ   ΤΗΣ   ΓΗΣ

        Η σημερινή ανθρωπότητα , παρόλους τους αγώνες και τις θυσίες των λαών για ελευθερία , αξιοπρέπεια και προώθηση της ζωής , παρόλες τις Διεθνείς Συμφωνίες και Διακηρύξεις , δεν κατόρθωσε ακόμη να φτάσει σε σοβαρό βαθμό αυτογνωσίας , καταργώντας τις πολεμογενείς και εκμεταλλευτικές δομές της αδικίας και επιβολής , έτσι , ώστε να αξιοποιεί ηθικά τη γνώση προς ευεργεσία των ανθρώπων και του κόσμου .

       Η ανθρωπότητα τρώει τα παιδιά της σ’ ένα φοβερό παροξυσμό κοινωνικού ρατσισμού .

       Τα παιδιά εξαθλιωμένα , νηστικά , άρρωστα , ρακένδυτα , στη λάσπη , στα νταμάρια , στους δρόμους , στους υπονόμους , στα εργοστάσια , στα πορνεία , στο δουλεμπόριο , στην προσφυγιά , ακρωτηριασμένα στη ζητιανιά ή στα ναρκοπέδια , καταληστευμένα στα όργανα του σώματός τους , βιασμένα από τη διαστροφή , σκοτωμένα στον πόλεμο της πείνας και στον πόλεμο των όπλων , κηρυγμένο και ακήρυκτο , εκτεθειμένα στον κίνδυνο , στον εξευτελισμό και στον αφανισμό , παιδιά σταυρωμένα , εκτεθειμένα , εκτεθειμένα , εκτεθειμένα...

       Ο αμοραλιστικός επεκτατισμός  των ισχυρών και η υπερεκμετάλλευση σε βάρος παραδοσιακών γηγενών κοινωνιών όξυνε και πολλαπλασίασε τρομαχτικά τα προβλήματα επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων , καταρρακώνοντας και εξευτελίζοντας τις υψηλές ηθικές αξίες της ζωής , καταργώντας την απληστία του κέρδους , χιλιάδες είδη ζωντανών οργανισμών , χρησιμοποιώντας και τον ίδιο τον άνθρωπο ως εργαλείο παραγωγής μέχρι εξόντωσης , ως θύμα παθητικό κι εκτελεστή των άνωθεν εξαγγελλομένων πλανηταρχικών επιταγών της εξουσίας , ένα απαράδεκτο πλέγμα κοινωνικών διακρίσεων , τερατώνοντας στον αιώνα μας σε τρομαχτικές , όσο ποτέ άλλοτε , διαστάσεις την ύβρη κατά της Ζωής.

       Το χέρι που εξοντώνει ένα παιδί είναι το ίδιο που σχεδιάζει τα όπλα , το ίδιο που παράγει τα όπλα , που υπογράφει τους πολέμους , που διχάζει τους λαούς , που ξεπατρίζει , που σπέρνει την ανηθικότητα , που καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα , που εμποδίζει την διάδοση της γνώσης , που καταλύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την οικογένεια , που ναρκώνει , διαφθείρει , αλλοτριώνει και απανθρωποποιεί το άτομο , που μολύνει και απειλεί την ζωή .

       Κάθε παιδί ως νέο κύτταρο ζωής είναι ιερό και αποτελεί την πλέον σφριγηλή έκφραση ελευθερίας του πολυδαίδαλου σχεδίου της ίδιας της Δημιουργίας , που εξελίσσεται ποιοτικά στην πνευματική της αυτοσυνειδησία .

       Η μέχρι τώρα απάνθρωπη μεταχείριση εκατομμυρίων μικρών παιδιών σε όλον τον κόσμο φανερώνει μια φοβερή διανοητική νόσο και ηθική ανεπάρκεια της ανθρωπότητας , που σαν καρκίνος καταστρέφει τα νεαρά της κύτταρα σ’ ένα ξέφρενο κυνήγι εκμετάλλευσης και υλιστικών στόχων , παραγνωρίζοντας τις ανώτερες ανάγκες ,κοινωνικές και πνευματικές , που εξανθρωπίζουν οδηγώντας στην αυτοπραγμάτωση .

      Η αποτυχία των Κρατών , στην υπόσχεσή τους για πραγματοποίηση του λεγόμενου Κράτους Δικαίου και Προνοίας και για ενδυνάμωση των κοινωνιών , σηματοδότησε πλήθος καταχρήσεων , παραβάσεων και ατασθαλιών σε όλους τους τομείς , από το υλικο-οικονομικό επίπεδο ως εκείνο της στείρας χρησιμοθηρικής εκπαίδευσης και της νοσηρής ιδεολογίας , εξομοιώνοντας πλέον καταλυτικά τις διαφορετικές παραμέτρους στην εξόντωση παιδιών από πείνα , εργασιακή εκμετάλλευση , πόλεμο , εγκληματικότητα και στην εξόντωση παιδιών από τα όπλα συνομηλίκων τους , από ψυχοτρονική αλλοτρίωση , «πλύση εγκεφάλου» στον καταναλωτισμό , στον ανταγωνισμό , στο φανατισμό , στην ιδιοτέλεια , στην χειραγώγηση , στην παθητικοποίηση , στην ανηθικότητα , στην επιθετικότητα , να γίνουν θύτες ή θύματα .

      Η ανθρωπότητα τρώει τα παιδιά της .

      Το παρόν και το μέλλον της ζωής κινδυνεύει . Η αναγκαιότητα άμεσης στον χρόνο ανθρωπιστικής δράσης καλεί σε συναγερμό τα άτομα και τις κοινωνίες , σε μια δυναμική εκ βαθέων σύνδεση αυτοσυνειδησίας του είδους μας , να ενεργοποιήσουμε την αγάπη της ζωής , προστατεύοντας όλα τα παιδιά του κόσμου .

      Η ζωή σημαίνει : κίνδυνο. Και η ανθρωπότητα καλείται επιτακτικά να υψωθεί στη συνείδηση της ευθύνης της : να αγκαλιάσει , να περιθάλψει , να αναθρέψει , να μορφώσει , να ελευθερώσει και να αγαπήσει τα παιδιά της , κατανοώντας ότι : το μυστήριο της Ζωής εκτείνεται και οργάζει , πέραν των ψευδεπίγραφων ορίων του μικρού «εγώ», στους ποταμούς και στους λειμώνες των νέων ατόμων , που αποτελούν , κάθε φορά , την καινούργια της έκφραση στην αναζήτηση του αυτοπροσδιορισμού της .

      Σεβασμός στη Ζωή , σεβασμός στο Παιδί , εδώ και τώρα , σημαίνει : βίωση του Φυσικού Κανόνα της Ζωής , έμπρακτη τήρηση των άρθρων από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου , που αναφέρονται στα παιδιά και στους νέους , έμπρακτη εφαρμογή  των άρτιων ειδικών Νόμων των Κρατών περί Προστασίας ανηλίκων ή λειτουργική συμπλήρωση των κενών τους , άμεση θεσμοθέτηση Νόμων και Αποφάσεων σε όσα  Κράτη ως τώρα δεν είχαν λάβει μέριμνα και υιοθέτηση ανθρωπιστικών αξιών σε όλα τα επίπεδα δράσης της Ανθρωπότητας .

8505ff8f03175604f05c36ede9888003658663ff.577.321.448467967.3fc3b627b843782ed51ff8c17c38ca079d086db48954945ssss

                                                   Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού                                      

       Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου 1989 και είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα Δικαιώματα που όλα τα Παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν .

      Η Σύμβαση αλλάζει τον τρόπο αντίληψης της κοινωνίας για τα παιδιά , που θεωρούσε το παιδίως ιδιοκτησία των γονιών ή ως παθητικό αποδέκτη ωφελημάτων . Το Παιδί είναι ξεχωριστή ανθρώπινη ύπαρξη με τα δικαιώματα που αρμόζουν στην ηλικία του και στο στάδιο ανάπτυξής του .

      Οι Κυβερνήσεις των συμβαλλομένων Κρατών δεσμεύονται να τηρούν τις Αρχές της Σύμβασης και να προσαρμόσουν τους Νόμους και τις Πολιτικές πρακτικές στις Αρχές της Σύμβασης .

      Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Παιδιού καλύπτουν 3 μεγάλες κατηγορίες :

Δικαιώματα Προστασίας από οποιαδήποτε διάκριση ,εκμετάλλευση ή κακοποίηση (σωματική ή άλλη), αδικία κι ακόμη , χρήση ουσιών ή επιπτώσεις πολεμικών συρράξεων.

Δικαιώματα Προνοίας και Παροχών για δικαίωμα στην υγεία , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , εκπαίδευση , ψυχαγωγία , πολιτισμό , ελεύθερο χρόνο και επαρκές βιοτικό επίπεδο.

Δικαιώματα Συμμετοχής , ώστε το Παιδί να απολαμβάνει προοδευτικά , σε συνάρτηση με την βιολογική και πνευματική του ωρίμανση , ένα φάσμα πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών, με τις οποίες εξασφαλίζεται η συμμετοχή του στην ίδια του την ζωή και στις κοινωνικές δομές όπου βρίσκεται .

                                                                                          Χαλίλ Γκιμπράν «Το παιδί σου δεν είναι παιδί σου»...

 

        Ο Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι ανεξάρτητος Θεσμός , που ασχολείται αποκλειστικά με την διασφάλιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού για προάσπιση και προαγωγή των Δικαιωμάτων του Παιδιού . Εκπροσωπεί τα παιδιά και τα συμφέροντά τους σε όλα τα επίπεδα , διαφωτίζει , ευαισθητοποιεί την κοινωνία , ώστε να διασφαλιστούν τα Δικαιώματα των Παιδιών στην οικογένεια , στο σχολείο ,κοινότητα και κοινωνία όπου ζει. Κάνει συστάσεις προς αρμοδίους για τα παιδιά , διοργανώνει σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ομιλεί στα παιδιά , στα ΜΜΕ , συνεργάζεται με α·ντίστοιχους Θεσμούς άλλων κρατών για τα Δικαιώματα του Παιδιού , συνεργάζεται με δημόσιους οργανισμούς , με μη κυβερνητικούς οργανισμούς διεθνούς σημασίας,υπηρεσίες...

                                                                                                             (ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ)