Τελευταία Άρθρα

8.ΙΗΣΟΥΣ - ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
                                         ...
46. TΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
                                         ...

                              Το Ονειρόραμα - Η Δυναμική Ορχήστρα Νέων "Simon Bolivar"

 

bolyvar

 

  Το ονειρόραμα ενός ανθρώπου είναι ικανό να ταξιθετήσει κι εναρμονίσει όλα τα ατάκτως ερριμμένα και κακοποιημένα στοιχεία μιας κοινωνίας ανισοτήτων και αδικίας.

 

     Εκεί που το ολέθριο, ανήθικο εξουσιαστικό κατεστημένο έσπερνε βία, φτώχεια, αναλφαβητισμό, διαστροφή, ναρκωτικά, αρρώστιες και θάνατο, για να εξοντώσει το πιο δυνατό και αγνό κομμάτι ενός λαού, τη νεολαία, έρχεται η Μουσική να θεραπεύσει το κοινωνικό τραύμα του διεφθαρμένου, αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, δημιουργώντας ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Μουσική καλλιέργεια,«Το Σύστημα» επαναφοράς του ανθρώπου στον εναρμόνιο φυσικό του προορισμό. Η ευθύνη της Τέχνης για την Παγκόσμια Αρμονική Τάξη ανοίγει την αγκαλιά του αρχιμουσικού Χοσέ Αντόνιο  Αμπρέου και των εθελοντών συνεργατών του, για να προστατέψουν τα καταδικασμένα, παραπεταμένα στο σκοτεινό περιθώριο παιδιά στις φτωχογειτονιές της Βενεζουέλας και  να τα μυήσουν στην ιερή Μουσική Τέχνη, δείχνοντάς τους τον κανόνα της εναρμόνισης του ανθρώπου με τον κόσμο.

 

     Ιδού: πώς η Μουσική μπαγκέτα άγγιξε τα λασπωμένα σώματα των παιδιών και ξεδίπλωσε τα κρυμμένα φτερά των εν δυνάμει αγγέλων.

 

     Ιδού: Η ορχήστρα «Σιμόν Μπολιβάρ», τέλεια συντονισμένη, με ερμηνευτές παιδιά 17-28 ετών, ταξιδεύει τον απελευθερωτή ήρωα σε όλον τον πλανήτη, εγείροντας νέες απελευθερώσεις. Κι όπου περνά ανθίζουν νέες τοπικές ορχήστρες πρώην κατατρεγμένων-δίχως μέλλον παιδιών, νέες αρμονικές εστίες ενός καλύτερου κόσμου. Η Ορχήστρα "Σιμόν Μπολιβάρ" έφθασε με τον δυναμισμό της να θεωρείται η καλύτερη του κόσμου , κερδίζοντας τον θαυμασμό εκατομμυρίων θαυμαστών

 

 

 

 .

     Ιδού: οι ενθουσιώδεις ερμηνευτές, καθώς κορυφώνουν το Allegro της 5ης Συμφωνίας «της Μοίρας» του Μπετόβεν, σημαίνουν την εναρμόνια θεϊκή μοίρα τού από τα πριν χαμένου σε αντίξοες συνθήκες ανθρώπου και διακτινίζουν τα συγκεντρωμένα πλήθη στ’ αστέρια.

 

dd52c3564f1fb5caa8210cabf8f4d454 XL

     Διευθυντής της Ορχήστρας Νέων "Simon Bolivar" είναι ο χαρισματικός Gustavo Dudamel , που από τις φτωχογειτονιές της Βενεζουέλας έφθασε να διευθύνει στις καλύτερες Μουσικές Σκηνές του κόσμου.   Kάτω απ’ τον έναστρο ουρανό, πώς δονούνται σε χαιρετισμό τα πιασμένα χέρια του νεαρού δυναμικού μαέστρου Gustavo Dudamel και του αγωνιστή Μουσικού δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε μια μετάγγιση – κληροδότηση – κι αδελφοποίηση ενεργειών, ορίζοντας έναν ισχυρό κύκλο Δημιουργικής Ευθύνης, όπου με αστραποβόλα μάτια, το τέλειον κάλλος τινάζει ρυθμικά το ιερό πέπλο «Αέρας» - καθώς ο αρχιερέας πάνω από την Αγία Τράπεζα -, ραίνοντας την Νέα Ανθρωπότητα με τα μύρα του Θείου προορισμού μας !!!

 mikis gustavo 600

                                                           

 

 

                                                                                                                Ο Ποιητής

 

                                                                                                  Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή

                                                                                                   καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει. 

                                                                                                                                         ( Ελύτης)