OI AΣTΡIKOI KYKΛIKOI ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-

                                              ASTRAL CIRCULAR CHORUS OF HELLINES-GREEKS

 

 

 kotsari 386207463

        Οι φτερωτοί Παραδοσιακοί  Κυκλικοί Χοροί των Ελλήνων αποτελούν Ασκητική Μύηση για την προσαρμογή μας στις περιστροφές της Γης , του Πλανητικού συστήματος, του Γαλαξία κι όλων των Ουρανίων σωμάτων και Συμπάντων , που χορεύουν μέσα στον Ακίνητο ΜΕΓΑΛΟΝ ΧΟΡΕΥΤΗ !!!

Η αρχαιότερη παρτιτούρα βρέθηκε στην Βόρεια Θράκη σε δακτυλίδι , με εγχάρακτο τον  Θρακιώτικο ρυθμό (ζωναράδικο) στα 6/8 , γνωστό σήμερα ως "ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ"

 

 

        Oι Πανάρχαιοι Ελληνικοί Χοροί αποτελούν Ευχαριστιακή Μίμηση των Πλανητικών και Γαλαξιακών περιστροφών , μέσα σ' έναν απέραντο Κόσμο , που πάλλεται και χορεύει στην Αιωνιότητα !!!

          Oi χορευτικές περιστροφές του ανθρώπου γύρω από τον Εαυτό του είναι η κίνηση κάθε Ουρανίου σώματος , προκειμένου να ισορροπεί σε μια δυναμική παρουσία μέσα στην Παγκόσμια κίνηση στο αχανές Διάστημα και οι ομαδικές περιστροφές των χορευτών αντανακλούν την κίνηση των Πλανητών γύρω από τον Ήλιο , ενώ η σπειροειδής(κουλουριαστή ) κυκλική κίνηση μιμείται ενστικτωδώς τις σπείρες των Γαλαξιών !!! 

                                                                          

 ΟΙ  ΑΡΜΟΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΖΕΥΓΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΩΝ

 

 

    

                                                                            ΟΙ  ΑΡΜΟΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

 

     

  Ο Χορός , καθώς και η Μουσική, αποτελεί σύμφυτη ιδιότητα του Ανθρώπου,που εκφράζει την εναρμόνιση του βιολογικού του ρυθμού με τους Κοσμικούς ρυθμούς της Παγκόσμιας Αρμονίας . Οι Ανθρώπινοι Χοροί τελούνται χάριν των Μυστηρίων της Ζωής , χάριν της κοινωνικής συνοχής και της προσωπικής ολοκλήρωσης.

          Πρώτη χορευτική αναφορά για τον Χορό των Επουρανίων έχομε στον Ορφικό Ύμνο του Ήλιου, που αναφέρεται ότι χορεύει με τέσσερα πόδια "τετραβάμοσι ποσσί χορεύων". Παράλληλα έχομε τους Χορούς των Μουσών με αρχαγέτη τον Θεό Απόλλωνα, χορηγόν του Φωτός της Ζωής. Πρώτοι χορευτές εικονίζονται οι Κουρήτες-προστάτες του Θείου Βρέφους Διός στο σπήλαιο της Κρητικής Ίδης.Χορεύουν τον Πυρρίχιο, που στην συνέχεια σχετίζεται με την Θεά Αθηνά και την ηρωική ανδρεία της άμυνας και προστασίας της κοινωνίας των ανθρώπων. Οι Κουρήτες προστατεύουν από την μανία των Τιτάνων χορεύοντας και τον νεότερο όλων των Θεών, το Θείον Βρέφος Διόνυσον . 

 

                                                     Κουρήτες χορεύουν θορυβώντας για να καλύψουν το κλάμα του βρέφους Διός ,

                                                  προστατεύοντάς το από τον αδηφάγο Κρόνο, που έτρωγε τα νεογέννητα τέκνα του

serrakoyrites-zagreas

 ph16b

 

 O Aρχαιότερος Ελληνικός Χορός Πυρρίχιος,όπως σώζεται έως σήμερα από τους Ποντίους(αρχαιότατους αποίκους των Μινωιτών Κουρητών) με το παράλληλο όνομα Σέρρα-Πυρρίχιος

cf83ceb5cebcceb5cf81cf84ceb6ceafceb4ceb7cf82-ceb2ceaccebbceb9ceb1cf82-cf80cf85cf81cf81ceafcf87ceb9cebfcf82-cf87cebfcf81cf8ccf82-1977

  Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Χοροί αντανακλούν τα μονοπάτια της Κοσμικής εξέλιξης, με τρία Αρχέτυπα : τον Πάνα , τον Διόνυσον και τον Απόλλωνα .  Ο Παν αναφέρεται στο Φυσικό Βασίλειο ως "Χορευτής τελειότατος" συνοδευόμενος από χορούς Νυμφών(Πίνδαρος). Ο Διόνυσος ως μυητής και εξαγνιστής (Πλάτων) φέρνει στο φως της εμφάνειας τις κλειδωμένες δυνάμεις του Ασυνειδήτου-Ενστίκτου Κόσμου,για να εξαγνισθούν στην καθαρή πνευματικότητα του Ηλιακού Λόγου- Φωτός , μυώντας τον Άνθρωπο στα Μυστηριακά Πεδία των Θεών. Ο Απόλλων ,ως χορηγός της Ζωής, με την συνεπικουρία των εννέα Μουσών-Πνευματικών ιδιοτήτων, δείχνει τον δρόμο της ολοκλήρωσης , που φέρνει στην Αθανασία !

 

 

images 83

 

                                  888 Χορεύτριες τιμούν τους Γάμους του Κάδμου με την Αρμονία στον αρχαίο Ναό της Σαμοθράκης , όπου οι Κορύβαντες χόρευαν τον Πυρρίχιο.

Samothraki choral dancers

 

 

 1090.w.600 1

 

 

       Ο πανάρχαιος κυκλικός χορός Γέρανος,που χόρεψαν ο Θησέας με την Αριάδνη και τους σωσμένους συμπολίτες του στην ιερή Δήλο, αφού προηγουμένως ξέφυγε από τον Λαβύρινθο,που-λένε- συμβολίζει τον εγκέφαλο.Στον Γέρανο  πιάνονταν εναλλάξ νέοι και νέες και οι κινήσεις τους σχημάτιζαν σπείρα, σαν τους Γαλαξίες...

 CraneDancegeranos5

 

 

 pilino omioma1ContentSegment 17000434W1000 H0 R0 P0 S1 V1Jpg

                                                     Πήλινα αγαλματίδια ιερών χορών και σφραγιδόλιθος Μινωικών λατρευτικών χορών

image 5

                                                                                                       Χοροί σε αγγειογραφίες

 ima002 2dance3

 greekdancers 

 

XOROSARXAIA ELLAS 1

 

 

 

                                                                         Ο Κύκλος των Δώδεκα Ολύμπιων Θεών-Δυναμοενεργειών

32496 104473706267169 1574817 n 1

 

 

                                                                                 Οι Κύκλοι των Αρμονικών Πλανητικών τροχιών

space

                                                               Οι Περιστροφές Γαλαξιών , Άστρων...του Παντός.........

 541860 511274112250791 482604243 n

                                                                                    OI   ΟΥΡΑΝΙΟΙ   ΧΟΡΟΙ........                        

 

 

κορδακας 2

 

11209689 699615613481241 4523203501043953308 n

 

       Aπό τους περιστροφικούς Αστρικούς , Πλανητικούς, Γαλαξιακούς Χορούς της Παγκόσμιας Αρμονίας στους Ευχαριστιακούς Κυκλικούς Χορούς των Ανθρώπων αναπαράγεται αενάως η Αγαπητική Ενέργεια, που ακτινοβολεί Υγεία και συνέχει τους Κόσμους !!! 

 

 

                                                                                   Χορεύοντας στην Αιωνιότητα την Χαρά της Αγάπης !

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)