Τελευταία Άρθρα

8.ΙΗΣΟΥΣ - ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
                                         ...
46. TΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
                                         ...

                                                                   ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 53-15355

       Το Ιερό  Δένδρο Της  Ζωής είναι το " Δένδρο της  Δημιουργίας ", το αρχέτυπο σχέδιο που δομεί τους Συμπαντικούς Κόσμους και εμφανίζεται στο Πυθαγορικό Σχέδιο της Αρμονίας των Ουρανίων Σφαιρών. 

       Η Δημιουργική Αρχική Δύναμις , αριθμός 2 , προβολή του Ενός Αγαθού , είναι η Παγκόσμια Μητέρα, η Θήλεια Αρχή ως Υλική Δημιουργία , ως αντικατοπτρισμός του Θείου Ενός, του Αριθμού 1, το οποίο εκφράζεται με την Πρωταρχική Μονάδα .

       Η Δημιουργική Αρχή συνθέτει αρμονικά τα χαοτικά στοιχεία και τα μεταπλάθει σε Άπειρα Σύμπαντα , με παναρμόνιους Κόσμους .Η Παγκόσμια ΘεοτόκοςΠαναγία Μητέρα δημιουργεί αυτομάτως όλα τα Όντα , τα οποία συμμετέχουν σε μια κλίμακα ιεραρχικών διαβαθμίσεων από τα πιο απλά στα πλέον σύνθετα και δομούνται από τους Θεϊκούς Πρώτους Αριθμούς , από το 1 έως την Θεία Δεκάδα , με την Ιερή Τετρακτύν στο Σχέδιο της Παγκόσμιας Αρμονίας .

 

img394tetraktys2437020

       Η Δημιουργία του Ανθρώπου στον Γήινο πλανήτη, που οι Αρχαίοι Έλληνες ονομάζουν "Χθων" και "Γαία" (και μινωικό-λατινικό terra, εξ ου και Μητέρα=μαγνητική ηλεκτρική σε τόπον ενεργειακή ροή Αρχικής Δύναμης...), φαίνεται να αποτελεί την κορωνίδα μιάς βιολογικής ανέλιξης , από τους ορυκτούς κρυστάλλους ,στα φυτά με την θρεπτική ψυχή (που μεταλλάσσουν τα ανόργανα στοιχεία σε οργανικά ζωντανά), στα ζώα με την κινητική ψυχή ( που ταξιδεύουν στον χώρο), και στον άνθρωπο, με την πνευματική ψυχή , ο οποίος συμπεριλαμβάνει και τους δυο προηγούμενους ψυχικούς τύπους , της θρέψης και της κίνησης .Η Πνευματική Ψυχή του ανθρώπου τον ορθώνει στα υψηλά Φωτεινά Πεδία του ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ , στην αιθεροβασία προς την Θέωσιν. Αυτή η πνευματικώς φορτισμένη ατομική ενσάρκωση της διασπασμένης Θείας Ψυχής , η οποία εμφανίζεται στον άνθρωπο , αποδίδεται στην Ελληνική Μυθολογική σκέψη με τον μύθο της Δημιουργίας του Ανθρώπου από τις στάχτες των κατακεραυνωθέντων Τιτάνων, που ο Ζευς τους συνέτριψε με τον κεραυνό του -(ηλεκτρομαγνητική ενέργεια), επειδή άρπαξαν , διαμέλισαν κι έφαγαν τον νεότερο των Θεών , γέννημα του ίδιου του Ζηνός-Διός , τον Διόνυσο σε βρεφική ηλικία , δηλαδή τα χονδροειδή τιτανικά στοιχεία της πρωτοΰλης αφομοίωσαν  το παραχθέν (Διός+νύσα=γέννηση)  από τον Δημιουργό Θεό της έλξεως/απωθήσεως (βαρύτητα-αντιβαρύτητα) νεότερο (μετά το Απολλώνιο) ορατό Φως των Κόσμων , αλλά κατεκάησαν γι' αυτήν τους την προκλητική (υβριστική) στάση από τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία-(κεραυνό Διός) .

80-747-largeparts-of-a-plantthumbbattleanilmals1

       Ο Φωτεινός Ενεργειακός Διόνυσος μοιράζεται , σπαράσσεται , τρώγεται , αφομοιώνεται αλλά δεν δαπανάται , δεν χάνεται, διότι η Θεία Σοφία- Αθηνά έσωσε την καρδιά του -το παλμοδονητικό ενεργειακό Κέντρο ,και ο Ζευς έπλασε ξανά έναν Νέον Διόνυσον , χαρούμενον αρχαγέτη των ζώντων στην αιώνια ανακύκληση .

304px-Dionysos Louvre Ma87 n2antikithira027961 472475556171437 1220693517 n

       Ο Άνθρωπος , πλασμένος από την σκόνη σβησμένων άστρων , εμπεριέχει εντός του τις φωτεινές πνευματικές δομές από την αφομοίωση  του Ολυμπίου Διονυσιακού Πνευματικού Φωτός. Έτσι , μέσα στο σπήλαιο του υλικού κόσμου , γεννιέται το Θείον Βρέφος ως άνθρωπος προς θέωσιν . Μητέρα του -ΜΗ(=Μαγνητική Ηλεκτρική Δυναμοενέργεια υπεύθυνη για την Δημιουργία της Ζωής) +ΤΕΡΑ( =τοπική-χωρική Ενέργεια Ροής Αρχικής Δυνάμεως), η Παναγία Θεοτόκος Μητέρα , η Αρχική Δημιουργική Δύναμις , η γεννώσα Θεούς και όλα τα Ζώντα . Πρώτο λίκνο του Θείου Βρέφους αποτελεί το παχνί των ζώων , ο ζωικός κόσμος , εντός του οποίου βρέθηκε . Το Φως του γενέθλιου Αστέρα του σηματοδοτεί τον προορισμό του στην ανοδική πνευματική του εξέλιξη προς την Παγκόσμια Συμπαντική Συνείδηση και το Φωτεινό Θεϊκό Κέντρο του Παντός . Είναι το Θείον Βρέφος ο αγνός Χριστός Άνθρωπος, ο χρισμένος από το πνευματικό άρωμα της Θείας Δημιουργίας , ο εκλεκτός μέσα στην επίγεια κλίμακα των άλλων ζωντανών όντων .

gen9

     hans-zatzka-1859-19491

   Το Θείον Βρέφος είναι η προσωποποίηση του υπαρξιακού προορισμού του Ανθρώπου μέσα στον Κόσμο .Ο προορισμός του είναι να φθάσει με δίκαιη , αγνή , ενάρετη δράση στην θέωσιν. Άνω θρώσκω=κοιτάζω άνω , ψηλά , το επέκεινα, τα σύνολα-ολαρχίες , το Όλον και αναγνωρίζω την  υπαρξιακή μου θέση μέσα σε αυτό και συντονίζομαι στην λειτουργία του με ενάρετη αρμονική πράξη και φωτεινή αγαπητική σκέψη .Όμως, λιγοστοί έχουν φθάσει ως το τέλος του υπαρξιακού προορισμού .

       Το Σπήλαιο της Γεννήσεως τοποθετείται στην βάση του Ιερού Δένδρου της Ζωής , στην υλική εμφάνεια της Δημιουργίας στην εξώτατη 13η ακτινωτή διάσταση της Πανδημιουργίας. Το κωνικό σχήμα του ελάτου στον Χριστουγεννιάτικο Εορτασμό εξεικονίζει το σχήμα της Δημιουργικής Χοάνης της Τετρακτύος , εκκινώντας από την κορυφή της Μονάδος , προχωρεί δια του αριθμού 2 ζεύγους των Δυνάμεων και ορίζοντας τον αριθμό 3 (ισόπλευρο τρίγωνο-Αγία Τριάς)  , επεκτείνει την επ' 'Απειρον Δημιουργία ανοίγοντας ολονέν νέους Κόσμους- Σύμπαντα...Αυτό τιμούν οι λαοί από τα βάθη των χιλιετηρίδων , όπως παρέμεινε στην μνήμη της ανθρωπότητας από την Σοφή Πνευματική Παράδοση προηγούμενου υψηλού Πολιτισμού .

dionysos1510486 623532077706169 1046544863 n988806 390846307716597 590416814 n

  Το Σπήλαιο με το Θείον Βρέφος Διόνυσος και τις Νύμφες(από Αρχαία Αγορά Αθηνών)     

Το Αστέρι στην κορυφή του Ιερού Δένδρου φωτοδοτεί την ανθρώπινη πορεία στην περιπέτεια της Ζωής , που στοχεύει να φθάσει το Άγιον Φως , τον Φωτισμό της Συνείδησης σε Υπερσυνείδηση. Κάθε αστέρι από τα απειράριθμα μέσα στο αχανές διάστημα  αποτελεί έναν Θείον οφθαλμόν  εποπτείας και προστασίας της Ζωής των όντων που γεννώνται  στην ενεργή αγκάλη της Αγάπης του .

       Η αρμονική περιστροφική σύζευξη πολλών αστεριών γεννά τους Γαλαξίες και από τα σμήνη των Γαλαξιών δημιουργούνται ευρύτερες φωτεινές αγκάλες, που προχωρούν και πολλαπλασιάζονται στην ελευθερία του αχανούς Απείρου, για την Χαρά , την Αγάπη ,την Δόξα κι Ευχαριστία της Πρωταρχικής Δημιουργικής Αρχής , της Παγκόσμιας Μητέρας , που καλλιτεχνεί και ευλογεί τα Πάντα !

                                                                          292488 163279553842141 1533220176 n

 

 

       To ΘEION BΡEΦOΣ είναι η αγνή προσωποποίηση του Υπαρξιακού Σκοπού του όντος ΑΝΘΡΩΠΟΣ  μέσα στον Κόσμο.

Προορισμός μας είναι η ΘΕΩΣΙΣ, η "ομοίωσις τω ΘΕΏ".

ΘΕΩΣΙΣ είναι η ενσωμάτωση των ιδιοτήτων του Χριστού, με την Ενάρετη Ζωή.

Κάθε Βρέφος είναι Θείον , "κεχρισμένον Θειότητος", ένας δυνάμει ΧΡΙΣΤΟΣ, σαν σε μπουμπούκι κλεισμένος, που με το Άρωμα των εμπράκτων Αρετών ανοίγεται στον Κόσμο μας, διανθίζει και φανερώνει όλες τις Αγαπητικές ιδιότητες της Θείας Πανσυμπαντικής Συνειδητότητας!!! Βρισκόμαστε υπό εξέλιξη της Χριστικής Συνειδητότητας.

Ο Άνθρωπος εκφράζει την Θείαν Φύσιν στην Υλική διάσταση. Είμαστε μια προβολή της Χριστικής Συνειδητότητας του Θεού, που εκφράζεται ως ΑΓΑΠΗ.

ΘΕΟΣ είναι η Οικουμενική Συνειδητότητα, που αποτελεί την αιτία των πάντων και βρίσκεται μέσα στα πάντα.

Άγιος Αντώνιος :"Ο γνωρίζων Εαυτόν Θεόν γνωρίζει"! .

Μικρασιάτικα Κάλαντα .wmv    (5,13 από χρ. sapiensgr2¨)

 

 video youtube Το Δέντρο της Ζωής του Πυθαγόρα

Η Πυθαγόρεια μουσική των Άστρων

  Ιερά Τετρακτύς                                                                                                   

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ (2,29΄από χρ.Κυριακή Π .) : Τα Παιδιά ανοίγουν τους Ουρανούς του Μέλλοντος !!!...Ακούστε...