Τελευταία Άρθρα

8.ΙΗΣΟΥΣ - ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
                                         ...
46. TΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
                                         ...

                                                                                          ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ

                                                                                                 και ο Εθισμός στη Βία

grosz

         "Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος , πάει να πει ότι του μοιάζει . Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι , να συνηθίσουμε τη φρίκη , να μας τρομάζει η ομορφιά .

        Ο Φραγκεστάιν έγινε πόστερ και στολίζει το δωμάτιο ενός όμορφου αγοριού . Το αγόρι ονομάζεται Πινοσέτ ή Βιντέλλα , κι ολομόναχο χορεύει με πάθος ένα ταγκό ελλειπτικό . Δεν υπάρχει Μουσική , ούτε τραγουδιστής κοντά . Μονάχα ένας ρυθμός ατέλειωτος και αριθμοί . Χίλιοι , πεντακόσιοι , πέντε χιλιάδες δέκα , εκατό χιλιάδες , αριθμοί όχι εντελώς αποσαφηνισμένοι των εξαφανισθέντων  , βασανισθέντων και νεκρών . Και το ταγκό να συνεχίζεται , το δε ποδόσφαιρο στις φάσεις του , να κόβει την αναπνοή εκατομμυρίων θεατών επί της Γης . Εκατομμύρια περισσότεροι απ' όσους εννοούνε ν' αντιδράσουνε στο τέρας , και εξαφανίζονται μες σε χαντάκια , σε ρεματιές ή σε αγροτικές ερημιές .

        Από την ώρα που ο Φρανκεστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου , ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένισή του . Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται(...)

       Κι ο εχθρός γεννιέται , δεν γίνεται . Μας παρακολουθεί απ' το σχολείο , σαν ήμασταν παιδιά , κι επιζητεί τον εξαφανισμό μας(...(

      Η μορφή του τέρατος είναι πολύχρωμη . Χιλιάδες φωτεινές επιγραφές με άθλια ονόματα καλλιτεχνών , συλλόγων και  εταιριών αυτοκινήτων , στοιβάζονται στην οπτική περιοχή των περαστικών , που επιζητούν να σπάσουν τα πολύχρωμα λαμπιόνια για να μπουν μέσα να προφυλαχτούν από τις πόρνες , τα νοσοκομειακά αυτοκίνητα και τις για πάντα ασύλληπτες υπερηχητικές μοτοσυκλέτες(...)"   Μάνος Χατζιδάκις

        Η επιβολή της βίας , της ασχήμιας , της ανηθικότητας μεθοδεύεται με πολλούς τρόπους , προπαγάνδα , μόδες , σχολικά προγράμματα,θρησκευτικούς και κομματικούς φανατισμούς , κινηματογράφο , ΜΜΕ και πολιτικές από το εξουσιαστικό κατεστημένο που λυμαίνεται όλον τον πλανήτη . Τώρα , η διαστροφή αρχίζει από τα καταναλωτικά παιχνίδια των παιδιών ,με τις πειρατικές νεκροκεφαλές και τα κόκαλα-έμβλημα σκοτεινών οργανώσεων , με κατάσχημες σκελετωμένες κούκλες , με ομοιώματα πολεμικών όπλων και φονικά ηλεκτρονικά "παιχνίδια" και σενάρια εξόντωσης του άλλου , με δυσαρμονικούς επικίνδυνους ρυθμούς-σε αντικατάσταση της μελωδικής μουσικής . Συνεχίζεται με εκπαιδευτικά προγράμματα πλύσης εγκεφάλων για υποταγή στο ολέθριο σύστημα , με παθητική ανοχή ή ενεργό συμμετοχή σε ανήθικους κατακτητικούς πολέμους , σε εξοντωτικές αντιλαϊκές πολιτικές και περιβαλλοντικές καταστροφές. Ο εθισμός σε εικόνες και ειδήσεις βίας προκαλεί αδράνεια κι ανευθυνότητα .Το αρνητικό πρότυπο καταλήγει σε αναπαραγωγή των Χίτλερ , Πινοσσέτ και όλων των διεστραμένων , που επιδόθηκαν στο "Ταγκό του θανάτου".