14.H MONAXIKOTHTA ΔEN EXEI MONAΞIA

...


Διαβάστε Περισσότερα

13.ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

...


Διαβάστε Περισσότερα

12.Ευχαριστιακή Ζωή

...


Διαβάστε Περισσότερα

11.Το Αίμα της Ελευθερίας-«Χαίρε Αιωνία Νεότης»-Ήρωας-Δεν φοβήθηκα ποτέ...

...


Διαβάστε Περισσότερα

09. Το Ταξίδι - Έρως

...


Διαβάστε Περισσότερα

05. Στο Ταξίδι της Γνώσης

...


Διαβάστε Περισσότερα

07. Αιθρία: Αναζήτηση της Δυναμικής Γνώσης

...


Διαβάστε Περισσότερα

06. Διδαχές του Σοφού Θαλή Μιλήσιου

...


Διαβάστε Περισσότερα

08. Νίκος Καζαντζάκης: Βάλε Τάξη στον Κόσμο

...


Διαβάστε Περισσότερα

04. Πυθαγόρειον Ομακοείον Χρυσά Έπη

...


Διαβάστε Περισσότερα

03. Γιορτή Ενηλικίωσης

...


Διαβάστε Περισσότερα

10. Περί Αντικατοπτρισμού Αυτογνωσίας

...


Διαβάστε Περισσότερα

01. Γέννηση

...


Διαβάστε Περισσότερα

02. Αντικατοπτρισμός Αυτογνωσίας

...


Διαβάστε Περισσότερα
012345678910111213

07. Αιθρία: Αναζήτηση της Δυναμικής Γνώσης

                                                  Αναζήτηση   της   Δυναμικής   Γνώσης

                                                                                                              Ο Ποιητής

 

                                                                  «Ένα δειλινό στο Αιγαίο περιλαμβάνει τη χαρά και τη λύπη σε τό-

                                                                         σο ίσες δόσεις που δε μένει στο τέλος παρά η αλήθεια»

                                                                                                                                                    (Ελύτης)

 223821 375514262506807 299456925 n

 

 

       Αιθρία: Η επιστημονική γνώση και η άμεση γνώση «του βάθους» δείχνουν την αείρροον κίνηση σε όλα τα γήινα και τα ουράνια συστήματα , την μεταβολή , την γένεση και τον θάνατο. Δείχνουν την αρχή και το τέλος αστέρων και γαλαξιών. Προλέγουν τον θάνατο του ήλιου μας, την εκπύρωση του κόσμου και τις επαναγεννήσεις του…

 

Έτσι, απλά, η σκέψη ενώνει την αρχή με το τέλος, δείχνοντας την αιώνια μεταβολή. Όμως, η ζάλη του ιλίγγου της αναλογικής σκέψης πανικοβάλλει τον άνθρωπο σε μιαν υστερική εσχατολογία, εμποδίζοντας την ελεύθερή του ανάπτυξη και έκφραση.

     Εν τούτοις, στα παιδιά: ο κόσμος είναι απέραντος και στέρεος, γεμάτος φως που κοιμάται και ξυπνάει. Ο χορός ελεύθερος κι αθώος, πατάει στο ένα πόδι και σηκώνει το άλλο. Το Αρχιπέλαγος ανοιχτό για ταξίδια μέσα στην αιωνιότητα.

     Μεγαλώνοντας, η συσσώρευση – μετάδοση πληροφοριών – γνώσεων δείχνει την κίνηση σε όλα τα μέρη του κόσμου κι ο νέος ασκείται να βρει τις ισορροπίες του επάνω στις «τεχνητές» βάσεις που του επιβάλλει το κατεστημένο σύστημα. Το πνεύμα του «πολιορκείται» από κατασκευασμένα έξωθεν ιδεολογήματα, που τον κατευθύνουν στις ανάλογες περιορισμένες επιλογές και δραστηριότητες.

     Ωστόσο, διατηρεί ο νέος αμεσότερη επαφή με τα εσωτερικά του αρχέτυπα, απ’ ό,τι ο αλλοτριωμένος μεσήλικος. Έτσι, ξεκρίνει μέσα στα ψεύδη τους σκοτεινούς μασκοφόρους Τιτάνες*, που κουβαλούν τα βάρβαρα όργανά τους και τα όπλα τους στο Αρχιπέλαγος,ματώνοντας τα ξερονήσια και τη θάλασσα απ’τα βασανιστήρια και φόνους αθώων εξορίστων πολιτικών κρατουμένων,προς υποταγή του λαού ,οικονομικό αποκλεισμό και κατάχτηση της χώρας.Με απολίτικη βία ο αδηφάγος ιμπεριαλιστής κατακτητής μεταλλάσσει συνεχώς τις εξουσιαστικές νόρμες,πιέζοντας με όλους τους τρόπους τους γηγενείς κατοίκους του να μεταναστεύσουν. Η προπαγάνδα της απληστίας στοχεύει στην εκκένωση του χώρου από τους γηγενείς κατοίκους του, για να εκμεταλλευτεί τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο και την γεωστρατηγική του θέση για ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.                                                                          

                                                                          Σημείωση: Οι ερευνητές ονοματίζουν το κατώτερο τιτανικό πνεύμα στην ιστορική εκδήλωσή του   ως«Λευκή

                                                                                                   Αδελφότητα της Ανατολής» (από την Τάκλα Μακάν) και ως «Μαύρη Αδελφότητα» (στην Βρετανική έδρα),

                                                                          που από χιλιάδες χρόνια προκαλούν καταστροφές και ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα,εμποδίζοντας την Θεία της ανέλιξη.

 

                 Διαδίδει πως , όπως  στο απώτατο παρελθόν , ένα τεράστιο κύμα θα εξαφανίσει τις στεριές-τουλάχιστον στα παράλια ,– για να απειλήσει τους κατοίκους και να τους εξαναγκάσει σε φυγή. Παράλληλα ρημάζει την πολιτιστική κληρονομιά με πολέμους, με τεχνητές επεμβάσεις στο κλίμα (πλημμύρες, καύσωνες, ανομβρία, σεισμούς, τυφώνες, τσουνάμι) και με πολιτικές επιβολές (υποταγή σε ξένα κέντρα εντολών-συμφερόντων,αρπαγή πλουτοπαραγωγικών-ενεργειακών πηγών, μηχανισμούς αλλοτρίωσης, έλλειψη αναπτυξιακών ντόπιων προγραμμάτων, στρατικοποίηση περιοχών…) και ασεβεί προς την ζωή, μολύνοντας το DNA των τροφίμων με καρκινογόνους παράγοντες και μεταλλάξεις υποταγμένων καταναλωτών ομογενοποιημένων, μεταλλαγμένων ανθρώπων και κάθε ζώντος.

      Μέσα σε αυτές τις ρεαλιστικές διαπιστώσεις, οι νέοι συνειδητοποιούν ότι: η ζωή είναι εγρήγορη κίνηση ροής φωτός και πάλης προς το σκοτάδι. Ο αγώνας δίνεται συγχρονικά σε όλες τις διαστάσεις:ατομικός,ομαδικός, ανθρώπινος, πλανητικός, γαλαξιακός, κοσμικός.

      Η αναζήτηση της αληθινής γνώσης είναι άγων άξονας που αναπτύσσει την ελευθερία μας. Γι αυτό περιπατούμε στα φυσικά τοπία: θαυμάζουμε, εκστασιαζόμαστε, εναρμονιζόμαστε.

     Οι υπέροχες κυματώσεις στο σώμα των βράχων είναι του αιθέρος τα βαθιά αποτύπωματα, οι κάθετες απόκρημνες δυτικές παραλίες, όπου γης, είναι ό,τι απέμενε από τον απότομο κυματισμό που προκάλεσε σε τακτά μεγάλα χρονικά διαστήματα η αντιμεταχώρηση του άξονα της γης. Τι σημαίνει αυτό και γιατί συμβαίνει; Σημαίνει ότι κάποτε ο Βόρειος Πόλος γίνεται Νότιος και ο Νότιος Βόρειος. Είναι φυσικός νόμος για κάθε σφαιρικό σώμα που περιστρέφεται περί τον άξονά του και συγχρόνως κινείται με κυκλική κίνηση πέριξ ενός κέντρου.

944728 10151634860874137 1713421667 n

 

Αυτό αποδεικνύουν τα εγγεγραμένα εντός των πετρωμάτων των πόλων μαγνητικά φορτία που εναλλάσσονται θετικά και αρνητικά. Το πώς συμβαίνει αυτό αντιλαμβανόμαστε εύκολα, θέτοντας σε κίνηση μια απλή σφαιρική σβούρα πάνω σε δίσκο: αφού διαγράφει μερικούς κύκλους αυτοπεριστρεφόμενη η σβούρα στον χώρο, απότομα αναποδογυρίζει και συνεχίζει έτσι να γυρίζει (επιβραδυνόμενη…)

     Το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκληθεί και εκτάκτως,αν ένα μεγάλο διαστημικό σώμα π.χ. μετεωρίτης* πλησιάσει τον πλανήτη μας, οπότε μετατοπίζεται το          κέντρο βάρους της Γης και αντιστρέφει, κατά την περιστροφή της τους πόλους της.  

                                  Σημειώσεις: Ο Ήλιος μας, ως ένας μεταβλητός μαγνητικός αστέρας αντιστρέφει τους πόλους του κάθε ένδεκα χρόνια (βλ. Δανέζη- Θεοδοσίου «Το Σύμπαν που αγάπησα»)

                       *Το μεγαλύτερο πλήθος των απειλητικών μετεωριτών προσελκύεται από το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη Δία και των δορυφόρων του, έτσι ώστε να σώζεται η Γη μας από                                          την ευεργετική δράση του «Σωτήρος Διός»

 Το αποτέλεσμα εκ της απότομης ανατροπής είναι να χυθούν οι ωκεανοί στις στεριές, προκαλώντας φοβερές καταστροφές.

     Όσο η ανθρωπότητα δεν γνώριζε, γινόταν έρμαιο του φυσικού τούτου φαινομένου. Όταν τα μεγάλα ανθρώπινα πνεύματα ανακάλυψαν το φαινόμενο,φρόντισαν να προειδοποιήσουν κάποιους φρόνιμους και συνετούς ανθρώπους( Δευκαλίων, Νώε...), για να περισώσουν ορισμένα είδη-γένη ζωής και για την επόμενη συνθήκη. Ωστόσο,η μετατόπιση του άξονα της Γης προκαλείται και από ισχυρότατους φυσικούς ή τεχνητούς (από τα μέσα του 20ου αιώνα κι εντεύθεν) σεισμούς, με σοβαρές συνέπειες.

     Σήμερα, τα επιστημονικά μας όργανα ανιχνεύουν σε αστρονομικές αποστάσεις το διάστημα και η συστηματική μελέτη των αρχαίων πολιτισμών μάς παρέχει έναν θησαυρό πληροφοριών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Αν αυτοί οι παράγοντες, ενωμένοι φιλοσοφικά με όλο το φάσμα των επιστημών και με αγαθοεργό πρόθεση και δράση, τεθούν στην υπηρεσία της ανθρωπότητος, κανένας φόβος, δεισιδαιμονία, εξαπάτηση και καταστροφή δεν θα συμβούν · διότι, μεθοδικά, θα δημιουργηθούν μέτρα προστασίας της ζωής, έναντι του ισχυρού φυσικού φαινομένου και άλλων συναφών προβλημάτων.

     Οι Μάγιας από τον 15ο αι. υπολόγισαν την προσέγγιση ενός μεγάλου μετεωρίτη προς την τροχιά του πλανήτη μας για το έτος 2012. Γι’ αυτό εγκατέλειψαν τις πόλεις τους; Πού πήγαν; Εγκαταστάθηκαν στα όρη ή αναζήτησαν προστασία στην λεγόμενη «κοίλη Γη»; ή διακτινίστηκαν σε άλλον κοσμικό χώρο;

     Η προσαρμογή είναι βασικός κανόνας της ζωής. Η αληθής γνώση κάνει την προσαρμογή εναρμόνια προς το εγγύς και το ευρύτερο περιβάλλον.

 

Copy of siriusj

 

     Ο πλανήτης μας εκτελεί και άλλη μεταφορική κίνηση μαζί με τον ήλιο μας και όλο το πλανητικό μας σύστημα, κατευθυνόμενος προς τον αστερισμό του Ηρακλή, κοντά στον λαμπρό Βέγα, με κίνηση σπειροειδή (Ἂπηξ»). Και η γνώση αυτή μας καλεί σε μια νέα, ευρύτερη προσαρμογή…

      Με την αύρα της αθωότητας της καθαρής ψυχής τους βλέπουν οι νέοι την Αργώ να υλοτομείται στο Πήλιον όρος, να ξεκινά με άσπρα πανιά απ’ το Αιγαίον Αρχιπέλαγος, την ακούν να μιλά και παρακολουθούν το ταξίδι της προς τον Εύξεινο Πόντο, επάνω απ’ όλον τον πλανήτη και μέσα στον αστροσπαρμένο ουρανό, όπου αρμενίζει στους αιώνες ως γαλαξιακός αστερισμός, με την μουσική λύρα του Ορφέα.

 Copy of andromeda

   

  Σκύβουμε στον καθρέφτη των νερών και διαβάζουμε το βιβλίο των ουρανών:

                                                                       Ο σκοπός της ζωής σου δεν είναι να πιαστείς απ’ την πέτρα,

                                                                       συντηρώντας τα υλικά σου κεκτημένα, αλλά

                                                                       να βρεις τον τρόπο να γίνεις φως,

                                                                       για να έλθεις συγχορευτής στο Εμπύριο του Νοός.

 

1606 10151734857723185 1288480727 n